Manifestació contra la Llei Mordassa a Maó – 10G

llei_mordassa_thumb

Menorquins pel Territori ha decidit adherir-se a la convocatòria de concentració del pròxim dissabte 10 de gener a Maó en contra de la nova Llei de Seguretat Ciutadana aprovada pel govern central. Compartim el rebuig vers aquesta llei, coneguda també com la ‘’Llei Mordassa’’, i per aquest motiu donem suport com a col·lectiu a la concentració.

Considerem que es tracta d’una llei injusta que no respecta els valors bàsics del sistema democràtic ni a la llibertat d’expressió. Des del nostre punt de vista, aquesta llei atempta contra els drets dels ciutadans, establint importants sancions al mateix temps que disminueix l’emparament judicial.

Durant els últims anys s’ha fet evident la importància de la mobilització ciutadana, sent una eina clau per expressar l’opinió del poble en els afers i decisions polítiques. Per altra banda, el nombre de manifestacions amb incidents violents és clarament baix i per això també la veiem com una llei innecessària que obeeix interessos que van més enllà de la protecció dels ciutadans.

Des de Menorquins pel Territori us animem a participar en la concentració de dissabte per lluitar en contra d’aquesta llei que considerem una mostra de retrocés en la història dels drets ciutadans.

Us esperem el dia 10 de gener a les 12h a la Plaça de la Constitució de Maó!

llei_mordassa

El manifest oficial de la convocatòria es pot llegir a continuació:


 NO A LA LLEI MORDASSA

Convoquem a la ciutadania el 10 de gener a mostrar el seu rebuig a la Llei de Seguretat Ciutadana que vol aprovar el govern central.

Una nova llei en la que parlen de “seguretat”. En els últims tres anys hi ha hagut més de 90.000 manifestacions en tot l’Estat. Només s’han produït aldarulls en 72, això representa un 0,08%. Nosaltres no provoquem inseguretat, en realitat actualment no hi ha més inseguritat que la de perdre la feina, la casa, els serveis socials, els drets laborals i el dret a reunió, manifestació i llibertat d’expressió.
Llei de seguretat “ciutadana”. Un nom prou clarificador. Aquest govern no considera ciutadans a tots aquells que davant la crisi del sistema i les seves retallades socials no abaixem el cap, ens organitzem, lluitem i ens mobilitzem. Així doncs, des d’aquí, l’anomenem Llei Mordassa, la mateixa mordassa que fa la vida més fàcil a aquells que viuen del nostre treball.

Davant de moviments i formes d’actuar que exigeixen justicia social i que gaudeixen de gran acceptació, el poder crea noves formes de repressió més invisibles. La reforma no té altra finalitat que dissuadir de queixar-nos i de fer visible la nostra voluntat de canvi a aquells que estem patint les conseqüències d’un sistema i unes polítiques injustes. El govern no vol oposició a les seves polítiques o, si més no, que aquesta sigui minoritària i clandestina, un tret que revela clarament el seu caràcter antidemòcrata.

Al govern no li preocupen les manifestacions violentes, li preocupen les manifestacions, a seques. Fins ara s’ha trobat que les seves actuacions policials no comptaven amb l’acceptació generalitzada de les sentències judicials. Quan durant els escraches el govern veia un acte de “nazisme”, els jutges hi veien un exercici democràtic. On ells hi veuen desordres públics els jutges hi veuen una actuació policial poc diligent. És per això que han decidit aprovar una llei per saltar-se als jutges, i ser ells, a través de la seva polícia i les sancions administratives, els qui imposin directament les penes. I si vols recórrer hauràs de pagar degut a la llei de taxes, posant un altre vegada de manifest que aquí els drets són per a aquells qui els puguin pagar.

Mostrem el nostre rebuig a la Llei Mordassa perquè creiem que l’organització col·lectiva i la mobilització són l’única via realment eficaç per defensar i aconseguir els nostres drets.
Ens organitzem per que és la manera de cercar solucions col·lectives a problemes que ens afecten a tots, per intruir-nos entre tots, perquè la solidaritat és una arma carregada de futur. Ens mobilitzem perquè som nosaltres, els que patim les retallades, els qui volem marcar l’agenda política. Si el govern posa preu individual a la protesta col·lectiva, la nostra resposta ha de ser encara més col·lectiva.

És ara quan cal recordar a tots aquells que van lluitar abans que nosaltres. Perquè gràcies a ells vam superar una dictadura, perquè gràcies a ells disposem d’una sanitat i d’una educació públiques, perquè gràcies a ells tenim dret a vaga. Perquè gràcies a gent que va practicar la desobediència civil,  arriscant-se a anar a la presó, avui no hem de fer el servei militar. Gràcies a aquestes persones es van aconseguir uns drets dels quals disfrutem tots. Així doncs cal recordar que quan algú es planta enfront de la policia per aturar un desnonament, està lluitant pel meu dret a l’habitatge. Quan un metge fa vaga està lluitant pel meu dret a la Sanitat Pública. Quan un mestre es mobilitza està lluitant perquè disposem d’una Educació pública i de qualitat.

L’organització col·lectiva i la mobilització són les armes de les que disposem, i a la vegada són les més efectives per defensar els nostres drets i assolir-ne de nous. Només col·lectivament podrem canviar un sistema que només ens vol com a productors i espectadors de la nostra pròpia misèria.

Així doncs, ens trobem avui aquí, per manifestar que és inadmissible la Llei mordassa. I per avançar que combatrem aquesta llei i a tots aquells que la apliquin o no la deroguin completament.

  • Perquè sàpiguen vostès que qui sembra la misèria, recull la ràbia!
  • Perquè sàpiguen vostès que nosaltres venim d’una lluita que és sorda i constant!
  • Perquè sàpiguen vostès que arribarà el dia en que ja no podrem més, i aquell dia ho podrem tot!
  • No a les retallades socials!
  • No a les retallades de drets!
  • No a la Llei Mordassa!
  • No passaran!