Conscienciació Política

Un dels objectius de Menorquins pel Territori és fomentar la participació ciutadana en els afers polítics. Consideram essencial la implicació del poble perquè la política sigui veritablement una eina més per avançar com a societat. La política forma part del dia a dia de les persones i trobam que involucrar-se no és només un dret, sinó també un deure i una responsabilitat.

Actualment tenim l’opinió de que falta molta participació ciutadana en l’àmbit polític: no s’ofereixen les eines adeqüades, el ciutadà està desinformat, el mecanisme legal ho impedeix o directament no se’ns educa de petits en la participació.

La participació en l’àmbit polític és un tema de tots i es reflexa directament en les decisions executades i pràctiques, que després ens afecten. Creiem que s’ha d’apostar per fer que els joves i les noves generacions canviin la forma de veure la política i optin per tenir-hi un paper. Només d’aquesta manera podrem decidir que es fa i que no es fa a la nostra illa, i a la nostra societat.

Des de la comissió de Conscienciació Política volem dur a terme diverses accions i projectes, així com formar-nos internament en aquest àmbit tant important.

D’aquesta manera anem realitzant els següents esdeveniments.


 Que no se’t passi votar!

Com hem comentat volem fomentar la participació ciutadana, i un dels primers passos és anar a votar. El 31 de març es van convocar les eleccions autonòmiques i municipals d’aquest any 2015.

Des de Menorquins pel Territori animam a tots es menorquins que ens trobem fora de s’illa a exercir del nostre dret a vot. Hem realitzat un cartell informatiu i unes petites instruccions de com fer-ho, visita l’enllaç:

Definitiu

Que no se’t passi votar!

 

 


Debatem sa Menorca que volem

Ens vam trobar, polítics i ciutadans “per fer sa bereneta” es passat dissabte dia 28 a les 17h a Sa Plaça des Pins de Ciutadella. Vam obrir un espai en el que els menorquins tingueren la possibilitat de manifestar les seues inquietuds i opinions sobre diversos aspectes que tenen vincle directe amb la política (educació, territori, economia, cultura, transport…), i on van parlar directament amb els propis polítics d’una forma molt directa i informal.

debatem_politica_cartell_web

Van participar PP, PSOE, MES i Podemos, (EU va estar absent per impossibilitat d’agenda) amb diferents representants.

mpt_debat_28m_premsa

Properament escriurem un text donant el resum complet d’aquesta iniciativa que creiem que va ser molt positiva.

Mentrestant podeu veure les fotos de l’esdeveniment: