Que no se’t passi votar!

urna

Ahir, 31 de març, es van convocar les eleccions autonòmiques i municipals d’aquest any 2015. Creiem que en els últims anys s’ha fet cada cop més evident la necessitat d’implicació i participació ciutadana perquè la política es vagi transformant veritablement en una eina per millorar com a societat i avançar cap a la Menorca que volem.

Per aquest motiu, des de Menorquins pel Territori animam a tots es menorquins que ens trobem fora de s’illa a exercir del nostre dret a vot. Com podeu veure al cartell, els passos a seguir són molt senzills i tots els tràmits són gratuïts.

 

 

 

 

Com puc votar per correu?

Des del mateix dia de la convocatòria d’eleccions i fins al 14 de maig, podem dirigir-nos a qualsevol oficina de correus on trobarem els impresos de sol·licitud de vot per correu. Els hem d’emplenar, indicant la direcció on volem rebre la documentació. L’entrega de la sol·licitud es pot fer en el mateix moment a la mateixa oficina de correus, presentant el DNI, el carnet de conduir o el Passaport. Hem de tenir en compte que en el moment que fem la sol·licitud de vot per correu ja no podrem votar presencialment a la mesa del nostre municipi.

Entre el 4 i el 18 de maig, des de la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent, ens enviaran per correu certificat la documentació necessària per poder emetre el nostre vot. L’entrega de la documentació electoral se’ns entrega personalment al domicili que hem indicat a la sol·licitud. En el cas que no ens trobessin a casa en el moment de l’entrega, ens deixaran un avís i haurem de recollir la documentació a l’oficina de correus que ens indicaran.

Rebuda la documentació i abans del 21 de maig, hem d’enviar per correu certificat dos sobres diferents per tal d’emetre el vot. El primer és el sobre oficial que va dirigit a la mesa electoral, on hem d’incloure el certificat d’inscripció al cens electoral. L’altre sobre és el de votació, on hem de posar la papereta que desitgem.

En el següent enllaç al Ministeri de l’Interior trobareu un vídeo explicatiu de tot el procés:

http://www.infoelectoral.mir.es/voto-por-correo-desde-espana