Modificació de la Me-1

Projecte de modificació de la Me-1

Actualment hi ha 8 membres de MPT treballant en aquest projecte. Contacta amb nosaltres per obtenir més informació si hi vols participar.

La carretera actual

 • Té 45 km de longitud i una via per a cada sentit
 • Trànsit destacable només durant els dos mesos de temporada alta
 • No presenta cap punt negre, segons informes de la DGT del 2013
 • Únicament necessita algunes millores en trams molt concrets

El projecte

 • Projecte no adaptat a la realitat i necessitats de l’illa de Menorca
 • Amb clars interessos privats i
 • Cap atractiu per a l’illa
 • Sis grans rotondes en el tram Alaior – Maó (9 km) (primera fase iniciada)
 • Tres d’aquestes rotondes seran amb entrades i sortides a doble nivell
 • Hi ha una rotonda projectada on actualment no hi ha cap intersecció

Conseqüències

 • Destrucció del paisatge
 • Una actuació irreversible

Informació del Projecte

Aquesta secció s’anirà completant a mesura que disposem dels recursos i del temps que requereix. Aquí es pretén fer un recull de recursos i informacions del projecte actual, com també de possibles alternatives.

Som conscients que hi ha aspectes de la ME-1 que es poden millorar. Volem que en cas de dur-se a terme una modificació o millora es faci emprant una solució adaptada a tots els criteris ambientals, econòmics, turístics, socials i de seguretat, i sobretot amb unes anàlisis de la situació actual profundes, exactes i totalment objectives.

Un projecte controvertit i altament qüestionat

Des de Menorquins pel Territori sabem que el projecte de modificació de la ME-1 actual no respecta el medi ambient, la manera de concebre lilla per a molts de menorquins, el turisme ni tampoc el ciutadà.

El Govern de Menorca de la legislatura 2011-2014 no va voler tenir en compte la realitat de l’illa de Menorca i ens ha abocat a una destrucció territorial sense precedents. Aquestes són unes de les obres més grans fetes mai a Menorca, que només responen als interessos d’unes persones i empreses molt concretes. Tornam a tenir davant els nostres ulls un altre cas d’escàndol semblant als que s’han produït en els anys previs a la crisi, i no entenem com un projecte d’aquestes dimensions –que beneficia molt poca gent– pot tenir cabuda a la nostra terra.

El projecte de modificació de la ME-1 ha estat qüestionat des del moment en què es presentà el projecte. S’han presentat nombroses denúncies, al·legacions i recursos, i s’ha protestat directament en molts plens del Consell Insular. La resposta durant la legislatura passada va ser sempre un silenci, i en ocasions menyspreu absoluts cap a les institucions demandants. Confiam que el nou equip de govern mostri una sensibilitat més gran cap a les demandes ciutadanes i reorienti el projecte de cap a peus.

Manifestació 28-D de Menorquins pel Territori

Per aquestes raons, dia 28 de desembre de 2014 Menorquins pel Territori va convocar una manifestació que partia de l’Esplanada de Maó. Hi  van assistir més de 1500 persones, una assistència que consideram un èxit total tenint en compte les males condicions climàtiques que hi havia. Aquell dia vam  demostrar que una bona part de la ciutadania estam en contra d’aquest projecte. Podeu veure’n fotos i altres materials en els enllaços següents:

manif_28d_mpt_34