Qui som?

Menorquins pel Territori

Menorquins pel Territori som un un grup de joves illencs que estudiam o treballam fora de casa. La majoria vivim a Barcelona, però les nostres arrels romanen fixes als camps i les terres de Menorca. Estimam l’illa i l’enyoram, i veim amb ràbia i impotència com les decisions polítiques preses durant els darrers anys estan malmetent de manera irreparable el territori. Ens fa mal veure com Menorca, encara Reserva de la Biosfera, és ferida per totes bandes: des de brutals prospeccions petrolieres fins a grans edificacions destinades al turisme de masses. Així, com a joves preocupats i compromesos amb la natura i el paisatge, ens reunim per afrontar els atacs sistemàtics i defensar el que desitjam: una Menorca verda i sostenible.

Ens veim obligats a actuar davant d’una situació que acabarà passant factura. No volem ser hereus de l’especulació i no volem veure com Menorca es posa en mans d’uns interessos privats que no es preocupen per la seua integritat. Proclamam la nostra disconformitat davant de tots aquells projectes que malmeten la nostra illa, i ho feim com podem: des de la distància. Som conscients que des de l’altra banda de la mar la lluita contra allò que trobam injust es fa molt difícil, però no podem quedar quiets mentre es destrueix el que estimam.

El nostre objectiu és conscienciar i mobilitzar els menorquins que viuen fora sobre aquests atacs, però també volem fer una crida a la gent que no sigui de l’illa. Donam suport a totes aquelles associacions que lluiten contra el mal que s’està fent al nostre patrimoni i agraïm la seua feina. La nostra intenció és, també, establir contactes amb altres associacions de joves, conscients de tots els problemes que afecten les Illes.

No volem, en definitiva, el futur al qual s’està dirigint Menorca i ens hi oposam. I és que tenim molt clara una cosa: qui estima Menorca no la destrueix.

Menorquins pel Territori
Juliol 2015