COMUNICAT MPT sobre el 3 Gener 2014

Volem esclarir les darreres publicacions d’alguns mitjans que afecten de manera injustificada i directa al col·lectiu de Menorquins pel Territori.

Com molts sabreu el proper 3 de gener hi ha convocada una acció per aturar la carretera però, a diferència del que s’ha donat a entendre, no ha estat iniciativa del nostre grup.

Evidentment, el nostre col·lectiu és partidari de protestar activament contra les polítiques que està duent a terme el Consell Insular en detriment del patrimoni menorquí. No es pot exigir res a títol personal i, per tant, tota persona és lliure de recolzar individualment aquesta concentració.
Ara bé, trobam que és una falta de respecte que es publiqui, sense cap tipus de rigorositat ni de forma contrastada, que l’acció programada a la carretera general està organitzada pel nostre col·lectiu i que a més s’associïn els fets del dia 28D amb els de dia 3 de gener. Volem deixar clar, com ja s’ha fet en diferents medis de l’illa -Cadena Ser i la COPE-, que l’acció de dia 3 no és, en cap moment, una iniciativa nostra.

Per altra banda, des de Menorquins Pel Territori volem enviar un missatge d’agraïment a totes les persones que varen venir a la manifestació del passat 28 de desembre a Maó, així com a totes les persones que d’una o altra manera han contribuït a fer possible l’èxit de convocatòria que es va aconseguir. Tenim consciència de que som un grup jove i amb poca experiència, però el recolzament obtingut ens fa veure que l’esforç i dedicació realitzat valen la pena i ens dóna forces per seguir lluitant pel que volem: aturar un projecte desproporcionat, molt car i que suposa un enorme impacte mediambiental i visual que xoca de ple amb el model de preservació de la nostra illa. Volem fer arribar a tots el menorquins, també als que viuen fora de l’illa, que això no acaba aquí i que es convocaran noves actuacions pròximament, tant a Menorca com fora d’aquesta.