Les prospeccions al Mediterrani arriben a la Cimera del Clima de París

mar balear

 

Durant aquesta setmana, del 7 a l’11 de desembre, el Govern de les Illes Balears participarà a la COP21, Cimera del Clima de París, per arribar a un acord global entre tots els països participants per frenar el canvi climàtic.

Sebastià Sansó, director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, i Juan Groizard, director general d’Energia i Canvi Climàtic, remarcaran a l’Estat espanyol, durant el transcurs de la COP21, la hipocresia que resulta el fet de plantejar objectius de reducció d’emissions i de lluita contra el canvi climàtic al mateix temps que s’impulsen projectes de prospeccions petrolieres que afecten a les costes de l’arxipèlag balear i la costa peninsular.

Així també, aprofitaran la seua participació per agafar idees sobre l’estratègia de gestió de residus, tema que comença a resultar un problema a les illes, per incorporar-les a la futura llei autonòmica.

A tot açò, Joan Boned, conseller de Territori, Energia i Mobilitat, ha assegurat que la cita de París és una oportunitat per arribar a acords que permetin arribar a polítiques reals per frenar l’avanç del canvi climàtic, així com impulsar noves lleis per a la seua aprovació, com una llei d’energies renovables i una de mobilitat sostenible, a més de plans d’adaptació al canvi climàtic pels sectors més vulnerables per poder aspirar així a un model 100 % renovable i lliure d’emissions d’efecte hivernacle per a les Balears a l’any 2050.

Ara resta a esperar a l’avanç de les negociacions de la Cimera del Clima de París i veure si totes aquestes propostes i paraules es tradueixen en accions i lleis aplicades.

 

Referències: