Menorquins pel Territori s’uneix al moviment per a la justícia climàtica

12316661_381631745340820_4153843623228348353_n

 

Menorquins pel Territori va unir-se ahir a la Marxa Mundial pel Clima que va tenir lloc a Barcelona, com en molts altres llocs del món, per exigir que la COP21 sobre el canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, acollida avui a París i on es reuniran els principals representants de 195 països del món, arribi a un acord global i ambiciós per a solucionar la pitjor crisi ambiental de la història, frenar el canvi climàtic i limitar l’escalfament global per sota dels 2 °C.

Pancartes, cartells, camisetes, una xarxa de cordes representant la unió de tots els països front el canvi climàtic, un grup de percussió que va animar l’ambient en tot moment, música i molts càntics, alguns en contra de les prospeccions petrolieres al Mediterrani promoguts pels membres de l’associació, van acompanyar la marxa, nombrosa, pacífica i lúdica en tot moment, pels carrers de la ciutat comtal.

La sortida va ser a les 11.30 h a la Via Laietana a l’altura de la Catedral, passant per la Plaça d’Urquinaona, la Gran Via de les Corts Catalanes, el Passeig de Sant Joan, l’Arc de Triomf i acabant al Parc de la Ciutadella on Jaume Gil, director del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, va llegir el manifest, i hi van prendre la paraula personalitats com el científic Salva Pueyo, l’economista Arcadi Oliveres i representants d’altres associacions, col·lectius i grups que s’unien a la causa.

Així, queda restar a l’espera i veure a quin acord arriben avui a la COP21 de París.