DOCUFÒRUM: ELS LÍMITS DE LA MÀFIA PETROLIERA

12718312_429132143924113_3155994052609876518_n

 

El passat diumenge 27, aprofitant les vacances de Setmana Santa, Menorquins pel Territori va organitzar el primer docufòrum sobre la problemàtica de les prospeccions petrolieres, al qual van assistir una trentena de persones.

Després d’una presentació inicial per repassar els actuals projectes al Mediterrani i els seus efectes sobre la naturalesa, es va projectar el documental Mèxic: Un cop baix a Ciudad del Carmen, en què es fa èmfasi en els efectes de les prospeccions sobre la societat, com ara l’increment de l’escletxa entre classes socials i la misèria, contràriament al que es pensa habitualment.

Finalment es va obrir un interessant debat entre els membres del públic en què tothom va expressar les seues inquietuds i es van cercar paral·lelismes i diferències entre el cas de Ciudad del Carmen, que apareixia al documental, i unes hipotètiques prospeccions al Mediterrani.