Agrupament Escolta Joan Maragall dona suport a Menorca

pastis_aejoanmaragall

 

La natura és un espai de vida escolta i essencial pel desenvolupament de la proposta educativa que es dóna a cada agrupament. Per això, la natura forma part de la identitat i història de l’escoltisme. El seu sistema de valors s’aplica en el medi natural, per fer essencial la seva descoberta i la seva vivència com a font d’aprenentatge.

Partint d’aquesta idea, i de fer difusió al territori Català sobre els projectes territorials de Menorca, el Diumenge 14 de Desembre és va fer un crit d’ajuda a l’agrupament Joan Maragall de Barcelona- Sants.

Aprofitant una de les seves trobades de famílies (50 famílies, amb els seus fills i filles, tots procedents de Barcelona), vam explicar-lis tots els projectes que es volen aplicar a Menorca; la renovació de la carretera general amb les macro-rotondes de doble nivell, la creació d’un parc aquàtic en sol rústic, l’intent de fer prospeccions petrolíferes a la costa menorquina i els canvis de normatives que donen peu a l’edificació en zones més properes a la costa i zones protegides.
Moltes famílies, les quals algunes d’elles acudeixen a Menorca durant l’estiu, van quedar esglaiades, ja que comentaven que l’encant de Menorca eren les seves platges, els seus paisatges verds, els seus petits pobles, les activitats rurals o ecològiques que s’hi podien fer, etc. Nens i nenes, també cridaven que ells no volien anar a Menorca per anar a un parc aquàtic, ja que a Barcelona en tenen de molt grans, sinó que el que els hi agradava d’aquella illa era poder anar a platges on l’aigua era transparent i podien veure els peixos.
Després de tot això, i veure l’interès per posar el seu granet de sorra, els vam proposar que tot aquell que vulgues, col·laborés fent-se una fotografia amb el cartell de “qui estima Menorca no la destrueix”.

La participació va ser màxima, deixant clar, que els primers en voler demostrar que volen ajudar a la conservació de Menorca eren els nens i nenes.

 

isma_fotografiant

Aquesta iniciativa, ens ha donat més ànims per continuar fent difusió del que s’està fent a Menorca, ara sabem que els nostres veïns catalans, petits i grans, tenen moltes idees per ajudar-nos i mostrar que no estem sols.

Properament penjarem les fotografíes de tothom qui hi va participar a l’apartat de l’iniciativa “Qui estima Menorca no la destrueix“.

Moltes gràcies A.E. Joan Maragall!

Enllaços:

Agrupament Escolta Joan Maragall: http://aejoanmaragall.blogspot.com.es/

Ismael García: http://www.ismael-garcia.es/