Rescissió del contracte de modificació de la carretera general Me-1

manif_28d_mpt_34

 

Després d’un llarg període de negociació entre el Consell Insular de Menorca i la UTE, formada per les constructores Dragados Obras y Proyectos S.A. i Antonio Gomila S.A., s’ha arribat a un acord mutu de rescissió del contracte de les obres del tram de la carretera general Maó–Alaior.

Aquest acord permet anul·lar el projecte sense haver de pagar cap indemnització per part del Consell. Només s’haurà d’assumir la part proporcional dels treballs realitzats (1.6 M€).

A causa de l’incompliment dels terminis d’execució de los obres, que a 30 de juny de 2015 no arribaven al 20% quan havien d’estar acabats el desembre del mateix any, i a causa també dels increments de pressupost demanats per la UTE respecte la quantia original (més d’un 15% d’increment), el passat dilluns es va poder signar un preacord que s’aprovarà el proper dia 8 de febrer a la Comissió de Govern del Consell Insular de Menorca per tal de finalitzar el contracte.

Ara queda obert un període per a la revisió del traçat i per a presentar noves propostes de reforma dels enllaços que més conflicte havien generat, com eren les rotondes a doble nivell de Biniai, Rafal Rubí, l’Argentina i Alaior. Mentrestant el Consell Insular de Menorca durà a terme un seguit d’intervencions als trams més conflictius de la carretera per millorar-ne la seguretat.

D’una manera o d’una altra podem dir que les mobilitzacions socials, la lluita i l’implicació de gran part de la ciutadania com també de nombroses personalitats han estat decisives a l’hora d’arribar a aquest acord.

Gràcies a la col·laboració de tots aquells que s’han mantingut ferms en la defensa d’un model d’illa adaptat a la realitat actual s’ha aconseguit finalitzar un projecte molt perjudicial pel nostre entorn social i territorial.

Ara però, enfora d’haver-se acabat la feina, tenim una responsabilitat més gran, trobar una alternativa per millorar la seguretat de la carretera que no passi per macro-construccions, que sigui respectuosa amb el medi ambient i amb la filosofia del poble menorquí. Des de Menorquins pel Territori seguirem treballant dia a dia en aquest aspecte.

Volem agrair de nou el compromís i constància de tota aquesta gent que ha fet possible aquest acord, moltes gràcies a tothom!

Qui estima Menorca no la destrueix!

 

Podeu veure el vídeo sencer a: http://www.cime.es/publicacions/verpub.aspx?Id=10842