Jornades CAMÍ DE CAVALLS: ON SOM, ON ANAM

Sin título

 

El dilluns 21 de desembre es compleixen quinze anys de la Llei 13/2000, del Camí de Cavalls de Menorca. Per commemorar aquesta efemèride el Consell Insular de Menorca ha programat les Jornades ‘Camí de Cavalls: On som, on anam’, un espai de reflexió que vol ser el punt de partida per impulsar millores.

La presidenta Maite Salord ha recordat que la norma, aprovada pel Parlament de les Illes Balears, va ser el fruit de la mobilització de la societat menorquina en defensa d’un camí que, durant segles, havia format part del patrimoni col·lectiu i que, a les darreres dècades del segle XX, i tal com es diu al preàmbul de la llei, havia patit un seriós deteriorament, a causa de la inexistència d’un adequat manteniment, així com d’un desús en determinats trams del traçat històric, i en què havien anat creixent els entrebancs per a l’ús del camí. L’aprovació de la Llei del Camí de Cavalls va permetre recuperar l’ús general, lliure I gratuït d’aquesta històrica via que forma part de la cultura dels menorquins.

La gent, menorquins i visitants, s’ha fet seu el Camí de Cavalls. Cada dia, més persones el coneixen i el gaudeixen, cada dia té més anomenada dins i fora de l’illa. Per aquest motiu, des del Consell Insular volem aprofitar aquest aniversari per aturar-nos a reflexionar quin és l’estat del Camí, quin ús se li està donant, com s’està gestionant. Aquest ha de ser el punt de partida per impulsar millores, especialment des del punt de vista ambiental, per assegurar-ne un bon ús, per evitar-ne processos de deteriorament. En aquest sentit, ha de jugar un paper fonamental el Pla Especial que actualment s’està revisant, revisió que s’ha de fer amb la màxima participació dels interessats.

No hem d’oblidar tampoc que el Camí de Cavalls, de cada dia més, forma part de l’oferta turística de Menorca, és també element de dinamització econòmica. Aquestes qüestions s’han de posar sobre la taula, per assegurar, en darrer terme, que tinguem un Camí de Cavalls al servei de tots i amb unes òptimes condicions.

Les jornades se celebraran els dies 18 i 19 de desembre a la Sala d’Actes del Consell Insular de Menorca. La inauguració serà a les 17.00 h a càrrec de la presidenta del CIM Maite Salord. Acte seguit, l’expresidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, pronunciarà la conferència ‘Camí de Cavalls: La victòria d’una reivindicació popular’.

Trobareu el programa de les jornades amb totes les conferències i els horaris clicant aquí o a la següent imatge:

Programa jornades Camí de Cavalls

 

En aquest enllaç podeu veure les intervencions que es van fer durant els dos dies.

 

Referències: